Всі ми обожнюємо строгий функціональний дизайн contemporary, але іноді у нас виникає настрій і потреба привнести щось соковите і яскраве в спокійні, часто однотонні тони, в яких виконаний інтер'єр. У цій статті мова піде про весняно-літній настрій, а саме - про флористичні принти в інтер'єрах. Розбираємо, що і як зробити, щоб це було ефектно, щоб на скотитися в вульгарність, і оцінюємо складність впровадження нововведень, а також розглядаємо рекомендації про те, як це правильно зробити, щоб гармонізувати простір.
 
Всіх нас трохи лякає флористика в інтер'єрах. Напевно, це відсилає нас до нескінченних квітчастих килимів радянських квартир, ситцевої постільної білизни в незабудки і чайних сервізів в троянди. Однак флористичні патерни успішно використовуються не тільки в класичних або сільських інтер'єрах, а й у цілком сучасних і мінімалістських і, звичайно, у неокласиці. При виборі флористичного рішення важливо не переборщити і підібрати патерн за кольором і структурою так, щоб він ідеально вписався в простір, не давлячи, не створюючи шум і не нагнітаючи.
 
Почнемо з найскладніших в реалізації ідей - з настінних муралів. Ми вже всі знайомі з таким видом міського мистецтва, як фасадні мурали, але ось інтер'єрні мурали не часто зустрічаємо. Художній розпис стін кімнат в цьому випадку будується на базовому кольорі, в який пофарбовані стіни кімнати, а також унісонних кольорах меблів, наприклад, або декору вікон. Тобто тони, які використовуються в художньому розписі стін, просто зобов'язані відгукуватися в тонах меблів і предметів інтер'єру.
 
 
Або відступати на кілька кроків по тонам і насиченості від основного кольору.
 
 
Ще простіше оформити стіни кімнати флористичним патерном - використовувати шпалери. Зараз дуже широкий вибір шпалер на ринку і це досить легко реалізувати. Однак, як і у випадку з настінними муралами, рекомендуємо розмістити такий патерн тільки на одній стіні, оформивши інші в тон, що перегукується з флористичним принтом.
 
 
Використовуйте як крупно, так і дрібноузорчаті патерни - це за Вашим бажанням масштабує або стисне простір і зробить його більш камерним та інтимним.
 
 
Також можна частково обклеїти всі стіни шпалерами з квітковим принтом, залишивши однотонний бордюр, але при цьому важливо, щоб інші елементи оформлення спальні обов'язково були монохромними - і меблі, і текстиль, і постільна білизна, як на фото нижче.
 
 
Досить ефектно виглядають шпалери в тон меблів.
 
 
Керамічні акценти у вигляді флористичних візерунків - неймовірно ефектні. Тут знову ж таки їх краще розбавляти більш спокійними, однотонними елементами.
 
 
Ще один з дуже витончених способів застосування флористичних патернів в інтер'єрі - використання декоративних тканин в оббивці меблів і килимах. Але Ви повинні пам'ятати, що при цьому весь інший простір повинен бути легким, монохромним і повністю підкреслювати такий меблевий акцент.
 
 
Один з найбільш банальних, простих і швидких способів - використання живопису або фотографії. Тут знову ж таки мова йде про акцент в однотонному інтер'єрі або про перегук тонів настінного декору з кольорами, використаними в інтер'єрі кімнати.
 
 
Декоративний текстиль - також один з найпростіших і легких способів привнести флористичний акцент у Ваш простір. Що може бути легшим, ніж просто поміняти декоративні наволочки на подушках? До речі, в нашому онлайн-магазині саме такі декоративні подушки із змінними наволочками і продаються, тому Ви можете змінювати їх як завгодно, створюючи будь-який настрій у Вашому домі.
 
 
Можливо, ми не часто замислюємося про це, але зміна столового посуду, його використання сезонно також докорінно може змінити на краще й інтер'єр, і наш настрій! Основа з однотонної, часто білої скатертини і текстильних серветок, здатна підкреслити легкий флористичний патерн порцеляни. Також ефектно може виглядати однотонна скатертинна основа в тон малюнка на посуді.
 
 
А Sleeper Set пропонує Вам свій перевірений, легкий і простий спосіб - купити постільну білизну з флористичним принтом. У нашому інтернет-магазині представлено 3 колекції - Pencil Sketch, що поєднує однотонну графітову основу і ніжно-рожеву тканину з патерном у вигляді олівцевого начерку - дуже витриману і стильну,
 
 
Bilbao Morning - сплеск літніх, приємних тонів, патерн у вигляді жовтих, рожевих і ніжно-блакитних гілочок на лазурному фоні. Така постільна білизна буде ідеально виглядати в однотонних світлих або темних інтер'єрах у якості літннього, радісного акценту,
 
 
French Beige - патерн, який прекрасно впишеться в класичний інтер'єр в теплих тонах.
 
 
Принадність використання флористичних принтів в постільній білизні в тому, що їх можна використовувати тоді, коли у Вас на це з'являється настрій, або розбавити однотонними складовими (наволочками, простирадлами, підодіяльниками), які окремо можна купити в нашому інтернет-магазині!
 
Пам'ятайте, Ви - творець Вашого простору!