У потоці нескінченних щоденних турбот ми часом забуваємо, куди рухаємося, а то і зовсім не маємо мети. Це виливається в неявну, несвідому незадоволеність собою, своїм життям та й просто щоденними подіями. Часто ми купуємо зовсім не те, що хочемо, їдемо не туди, куди хочемо і спілкуємося не з тими, з ким би дуже хотілося говорити годинами, хто здатний наповнити і надихнути нас.
 
Осінь - час великих планів. Приділіть цьому приємному заняттю кілька хвилин, і Ваше життя неодмінно зміниться. Влаштовуйтеся зручніше!
 
Великі плани дають нам вектор, в напрямку якого рухається наше життя. Якою людиною я хочу бути? Що оточує мене-нову людину? Що я роблю щодня, коли я є цією сильнішою, більш досконалою людиною? (Тут Фрідріх Ніцше Вам би поаплодував, тому що бажання вдосконалюватися притаманне дуже небагатьом людям). Цей вектор задає сферу наших знань, які нам, можливо, доведеться отримати, нашої діяльності, професії, кола спілкування. І ці загальні штрихи задають нашій підсвідомості приблизну карту руху в часі і створюють події, які в майбутньому приведуть нас до бажаної картині світу.
 

 

Плани в середньостроковій перспективі - місяць-півроку-рік - структурують і направляють наші щоденні дії, не дозволяючи нам знаходиться в хаосі і збиватися з дороги. Спробуйте закрити очі і написати 5 бажань, а, може бути, це якісь невирішені проблеми і завдання, вирішивши які Ви будете щасливі. А тепер під кожним бажанням напишіть, як Ви можете добитися його або, якщо це невирішена проблема, як її можна вирішити. Це дозволить не розсіювати енергію, а досягати результатів і отримувати саме те, чого Ви хочете. Наприклад, Ви завжди хотіли поїхати на Ібіцу, але так виходить, що кожного літа Ви їздите в Туреччину. Просто дізнайтеся, у скільки обійдеться Вам ця подорож, заплануйте її заздалегідь, і визначте, яку суму щомісяця Ви повинні відкладати на неї. І втілюйте свої мрії!
 
Маленькі плани не менш важливі. Згадайте, як часто буває, що Ви забуваєте купити косметику, яка закінчилася або нову постільну білизну ;), а замість цього влаштовуєте стихійні шопінги, купуючи речі, які потім не носите і не використовуєте. Це дуже приємна процедура - записати саме ті речі, які Ви хочете купити і слідувати цьому плану.
 
 
Справжня свобода - самому створювати своє життя! Отримуйте задоволення від неї.