Хоча День Святого Валентина і вважають комерційним святом, ми впевнені, що почуття закоханості гідне цілого дня в році, коли наша увага повністю поглинена коханою людиною. Особливо зворушливо, коли в цей день закохані зізнаються у своїх почуттях за допомогою традиційних письмових послань.
 
Початок святкування Дня Святого Валентина датують шістнадцятьма століттями раніше. Однак і в язичницьких культурах - давньогрецької і давньоримської - були подібні свята в кінці зими, що передували весняних свят пробудження природи від зимового сну. Присвячені вони були богу Еросу або Амуру.
 
Однак День Святого Валентина був названий і святкується в честь християнського священика, канонізованого згодом церквою. Відбувалися події, що передували нашому улюбленому святу, близько 269 м в епоху правління римського імператора Клавдія ІІ. Останній вважав, що легіонери, які не мають дружини і сім'ї, не мають уподобань і можуть бути більш мужніми і самовідданими в бою, тому видав указ, що забороняє легіонерам одружуватися і мати сім'ю.
 
Але таку стихійну силу, як сила закоханості, не може зупинити жоден наказ. Якщо вже Амур потрапив своєю стрілою в серця двох людей, ніякі перешкоди не можуть завадити їм бути разом. Це розумів священик на ім'я Валентин з давньоримського міста Терні, тому і проводив таємні обряди вінчання легіонерів та їх коханих. Крім того Валентин славився тим, що мирив посварених закоханих, передаючи таємні послання і визнання, а також квіти, по суті сам виконуючи роль Амура, що з'єднує серця.
 
Коли про таку діяльність дізналися, Валентина було наказано стратити. В ув'язненні до майбутнього святого і самого прийшла його велика любов. Валентин закохався в дочку свого тюремника. Його визнання у коханні, підписана «твій Валентин» вона прочитала вже після страти священика. За традицією письмові освідчення в коханні називають валентинками. Чуйний, добросердий і закоханий священик був надалі канонізований католицькою церквою, а в 496 р День Святого Валентина став християнським святом.
 
Традиційні подарунки в цей день: валентинка у вигляді серця з визнанням, шоколадні цукерки, які символізують насолоду кохання, червоні троянди та дорогоцінні прикраси як визнання цінності дару закоханості.
 
Звичайно, час вносить свої корективи, і подарунки до Дня Святого Валентина можуть бути найрізноманітнішими. Одна з нових традицій - подарунки на двох, тобто подарунки, якими пара може користуватися одночасно. Що може бути актуальніше в цьому випадку, ніж комплект постільної білизни? Напередодні Дня Святого Валентина ми не втомлюємося щорічно нагадувати, що постіль - не тільки для сну! Підібрати свій ідеальний комплект постільної білизни можна в нашому інтернет-магазині. Крім цього в розділі Піжами Ви можете підібрати прекрасні family look для себе і своєї другої половинки.
 
Ми не вважаємо День Святого Валентина рекламним трюком, тому даруємо подарунки самі, тим, кому в цей день просто необхідно порадувати коханих чудовим подарунком! З кожному покупкою до 14 лютого включно ми даруємо романтичний подаруночок!