Сливовий клафути, тарт з виноградом або традиційна яблучна шарлотка ... Осінь приносить стільки дарів! У цей час ми особливо цінуємо щось домашнє і можна порадувати себе чимось смачним, солодким, прямо з печі.
Три простих і одночасно вишуканих рецепта допоможуть сповна насолодитися Вам дарами осені і внесуть неповторний, ні з чим не порівнянний аромат домашніх страв у Ваш дім!
 
 
Сливовий клафути:
- 15-20 великих cлив покладіть половинками в форму, змащену вершковим маслом і присипану цукром, сливи зверху також присипте цукром (приблизно 2 ст. Ложками)
- для тіста змішайте 3 ст. ложки цукру, 3 яйця, 300 г молока, 100 г борошна, дрібку солі, ванілі, кориці і лимонної цедри за смаком
- залийте тістом сливи в формі і випікайте при t 200 градусів С 40-50 хв до золотистої скоринки
присипте сливовий клафути цукровою пудрою
 
Тарт з виноградом
- збийте 1 яйце з 50 г цукру і дрібкою ваніліну, додайте 150 г розтопленого маргарину, поступово помішуючи, додайте 200 г борошна, замісіть тісто в щільну масу і охолодіть в холодильнику протягом 15-20 хв
- розкачайте тісто в формі для випікання, заповнюючи також стінки форми, випікайте основу для тарта 15-20 хв при t 200 C, потім її потрібно повністю остудити
- для крему змішайте 200 г сиру, 3 ст. ложки сметани, 100 г цукрової пудри, заповніть кремом остиглий тарт, зверху розташуйте половинки виноградин
 
Яблучна шарлотка
- викладіть у форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном, дрібно нарізані яблучні дольки
- 3 яйця, 1 склянка цукру і 1 склянку борошна змішайте і збийте міксером, залийте цією масою яблука в формі
- випікайте пиріг при 160 С 45-60 хв до появи золотистої скоринки
 
Насолоджуйтесь осінню, отримуйте задоволення від кожного моменту життя і пам'ятайте, що Ваш дім - це Ваш маленький світ, який творите тільки Ви самі!