7 приводів вставати рано влітку


Всім відомо, що чим довше світловий день, тим більше нам хочеться спати і тим менше нам хочеться спати. Пов'язано це з тим, що організм виробляє менше меланіну, речовини, яке з'являється в здоровому організмі з приходом темряви. Так чому б не скористатися моментом і не насолодитися ласкавим рано вранці влітку?

 

 

І ось 7 причин:
 

1. Поспішати повільно

Раннє пробудження може навчити Вас поспішати повільно. Ви напевно заздрили людям, які все встигають, але роблять при цьому все катастрофічно повільно. Весь секрет у тому, щоб робити справи, не відкладаючи і не поспішаючи. Це з одного боку захистить Вас від стресу, а з іншого - наповнить неймовірною енергією, коли Ви усвідомлюєте, що всі справи зроблені і не залишилося чогось, що потрібно зробити ще. Цю прекрасну звичку - поспішати повільно - легко виробити якраз при ранньому пробудженні. Якщо Ви хоча б виділіть собі час записати все розпочаті справи - це вже половина успіху! Тепер Ви точно нічого не забудете і точно зробите.
 
2. Енергійність

Організм пробуджується разом з природою і, змушуючи його пересипати або просто вставати пізно, Ви позбавляєте його енергії. Медики стверджують, що перестальтика, наприклад, починає працювати в 7-8 годин ранку, також і деякі інші функції організму «прокидаються» рано. У той час поки Ви досипаєте, органи намагаються посилено працювати. Такий дисбаланс вартує нам досить великого заряду енергії, саме тому ми прокидаємося сонними. Проведіть невеликий експеримент: вставайте, як тільки Ви відчули поштовх пробудження, не валяйтеся довго в постелі і не засинайте знову, і Ви відчуєте неймовірний приплив енергії. До того ж в ліжку можна і кави попити;)
 
3. Спорт

Спортом завжди важко займатися ввечері, після роботи. Позначається втома і хочеться просто відпочивати, тому олімпійські подвиги ми завжди відкладаємо. А ось вранці, коли організм тільки прокинувся, зайнятися спортом набагато легше! Так що привести себе в форму можна, завдяки раннім підйомам.
 
4. Рання прогулянка

Дуже часто ми нехтуємо такою корисною і у всіх сенсах прекрасної річчю, як прогулянка. Подихати чистим ранковим повітрям, послухати спів птахів і просто синхронізувати власні думки з фізичною активністю - що може бути краще для відмінного самопочуття і заряду прекрасного настрою на весь день?
 
5. Повноцінний смачний сніданок

Часто ми ображаємо свій організм швидкими сніданками, іноді навіть як слід не спробувавши їх смак. Гаряча яєчня, салат зі свіжих овочів, ароматна тільки що зварена кави або свіжозаварений чай, натуральний сік - яке ж задоволення можна отримати від повноцінного сніданку. Якщо все-таки у Вас немає часу і бажання готувати сніданок самостійно, то можна побалувати себе сніданком у щойно відкритому кафе або ресторанчику. Влітку це особливо приємно робити на літніх терасах. Такий ритуал не просто поверне Вас до здорового харчування, але і просто дозволить насолоджуватися життям.
 
6. Ранкова тиша

Доведено, що одним з факторів стресу є постійно присутній в житті сучасної людини шум. Трохи тиші і спокою подарують Вам гігантський заряд енергії на весь день! Тому не включайте вранці телевізор, не читайте новин, ще не вставши з ліжка, а просто послухайте тишу, і це принесе свої результати.
 
7. Грандіозні плани

Для мрій і бажань потрібно власний простір натхнення, в тому числі тимчасовій. Нехай ранній літній ранок стане таким простором, де з'являться Ваші грандіозні плани. Оскільки свідомість вранці прибуває в досить чистому, незадієному стані, то і несподівані ідеї, думки і образи не змусять себе чекати, часом дивуючи Вас: як я не здогадався раніше?
 
І порада від Sleeper Set: обов'язково добре висипайтеся, щоб зустріти повними сил новий день! А ми допоможемо Вам з найбільш комфортними і кращими предметами для Вашого сну!